jueves, 7 de marzo de 2013

Els alcaldes del Maresme s'uneixen per reclamar solucions per els afectats per les participacions preferents


El Consell d'Alcaldes del Maresme ha mostrat la seva unanimitat en la reclamació de solucions per als afectats per la comercialització de productes financers d'alt risc, una reivindicació encapçalada des de fa mesos per l'Ajuntament de Mataró i que coincideix plenament amb la preocupació de la resta de municipis del Maresme i del mateix Consell Comarcal.
Consell d'alcaldesSegons informa el web del Consell Comarcal del Maresme, els alcaldes assistents al Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal han aprovat una proposta d’acord que reclama que els afectats, fins i tot aquells que van bescanviar les participacions preferents per accions, puguin optar a la via arbitral. La via arbitral seria una solució perquè els afectats poguessin recuperar els diners després d’arribar-hi a un acord econòmic amb les entitats financeres a canvi de renunciar a la via judicial.
El Maresme és una de les comarques més afectades donat l'arrelament de Caixa Laietana al territori.  Es calcula que només a Mataró hi ha 4.500 casos de 6.000 clients i unes 15.000 persones de les diferents unitats familiars. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha explicat a la resta de batlles que l’Ajuntament va crear una comissió d’afectats, on hi són tots els grups polítics amb representació al Consistori i les tres plataformes d’afectats (Estafabanca, ADICAE i APREDEF). Junts han portat el cas al Congrés de Diputats de Madrid, a la Defensora del Pueblo, al Fiscal Superior de Catalunya i al Síndic de Greuges. Altres alcaldes també van explicar els passos que han donat els seus Ajuntaments per defensar els interessos dels seus ciutadans afectats.
Amb l'acord del Consell d'Alcaldes es vol aconseguir fer més pressió sumant els esforços de tots els ajuntaments. A més a més, el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, ha anunciat en la roda de premsa posterior al consell d’alcaldes que transmetrà també la proposta a la resta de consells comarcals de Catalunya perquè prenguin acords similars.
Els alcaldes presents a la reunió han estat els d’Alella, Andreu Francisco; Arenys de Mar, Estanis Fors; Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis; Argentona, Ferran Armengol; Cabrera de Mar, Jordi Mir; Cabrils, Avelina Morales; Canet de Mar, Jesús Marín; Dosrius, Josep Jo; Mataró, Joan Mora; Montgat, Francesc Garcia; Pineda de Mar, Xavier Amor; Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera; Sant Cebrià de Vallalta, Pere Vega; Sant Iscle de Vallalta, Núria Sans; Sant Pol de Mar, Montserrat Garriga; Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez; Teià, Joan Castán; Tordera, Joan Carles García; i Vilassar de Dalt, Xavier Godàs. També han estat representats per regidors amb delegació d'alcaldia els municipis de Palafolls, Premià de Dalt i Premià de Mar

No hay comentarios:

Publicar un comentario